2016. március 25., péntek

Mindennek vége

Kísértetjárás Connecticutban - fanfikció.
Mert ez a film zseniális.


Mindene égett. Nem csak a bőre, hanem a lelke is. A krematórium tüze szépen lassan mindent felemészt, amíg semmi nem marad.
Meghalt az apja is. Meghaltak azok is, akik még fél órája ott voltak és a kezét fogták. A szokásos szeánsz alkalmával nem csak szellemek törtek felszínre, nem csak a halott, szerencsétlen lelkek. Nem. Valami más is kitört eddig lezárt ketrecéből, és mindent elpusztított. Most éppen Jonah Aickman testét marcangolja tűz formájában.
Elméje is kezd megtelni az émelyítő füsttel, kezdi elveszteni az eszméletét, ami talán segíteni is fog neki, hogy ne szenvedjen sokat. Lángolt, behunyta kék szemeit, és lepergett előtte az élete.
Nagyjából mindenre emlékezett homályosan: anyja halk szavaira, ahogy még kisgyermekként ringatta őt, Jonah-t, majd betette a kiságyba. Mennyit játszottak együtt az édesanyjával.
Édesapja parancsaira is emlékezett, és arra, hogyan fejlesztette ki még pontosabbra képességét, hogyan lett belőle 17 évesen médium. Hogy hogyan szólt hozzá legelőször az a természetfeletti, földöntúli hang, egy kislány hangja, akit az elkeseredett szülők kerestek meg Jonah segítségével. Eszébe jutottak az első víziók is, amelyek gyötörték ilyenkor. Aztán szépen lassan ezeket a víziókat megszokta - már amennyire meg tud szokni az ember ilyeneket.

Halk, távoli dallam furakodott az emlékei közé ekkor, amely talán mindennél erősebben jelen volt. Egy lány lágy hangja énekelte most is, amikor az ifjú Aickman haláltusáját vívta. 

Még mindig kétségbeesett kiáltások szakadoztak fel a torkából, de aztán a dallam elnyomta ezeket, és Jonah a végére már csak az éneket hallotta. Madeline énekét, Madeline hangját.
M a d e l i n e
Ki is az a Madeline? Hát persze. Madeline a szomszéd lány volt. Mindig kék ruhájában libegett át szép nyári napokon, mosolyogva lépett be az Aickman birtokra, bereteszelte maga mögött az ajtót és jött. Jonah olyankor kilépett a médium szerepéből, és megint átavanzsált 17 éves, normális fiúvá. Csakhogy ő sosem volt normális, de Madeline sem volt az. Éppen ezért találták meg egymást, és kedvelték egymást. Jonah mindig megnyugvást talált a lánynál, és ezt ő maga a lány is tudta. Gyakran a kezei közé vette a fiút és így ültek tovább. Madeline 2 évvel volt fiatalabb Jonah-nál. És most, Madeline-nek is vége.
Jonah szemeiből még utoljára kövér könnycseppek vánszorogtak le az arcán át a tűzbe, amely szigorú sercegéssel nyelte el azokat.


M i n d e n n e k  v é g e .  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése